V.l.n.r.: José Heijnen, Vincent Maassen, Jacqueline van Kuijk, Jos Hakkennes, Trees Holla, Peter-Paul Kissels. 
V.l.n.r.: José Heijnen, Vincent Maassen, Jacqueline van Kuijk, Jos Hakkennes, Trees Holla, Peter-Paul Kissels. 

Bestuur bekend: Smaakcentrum Boxmeer na zomer van start

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Afgelopen dinsdag werd er geklonken op een gloednieuw bestuur in Boxmeer: Jacqueline van Kuijk, Vincent Maassen en Jos Hakkennes nemen de taak op zich om toe te zien op het mooie initiatief en waar mogelijk te ondersteunen met hun kennis en kunde.

Het smaakcentrum kende in Cuijk een vliegende start: een project om kinderen al lerende kennis mee te geven over gezonde voeding en eetgewoontes. Op een positieve manier wordt de oorsprong van veelal slechte eetgewoonten aangepakt door kook-, tuin- en theorielessen te geven aan basisschoolkinderen. Vanaf komend schooljaar dus ook in Boxmeer. José Heijnen, medewerker gezondheidsbevordering van de GGD, en Peter-Paul Kissels van De Weijer in Boxmeer steunen het project waar ze kunnen. De kooklessen gaan plaatsvinden in de kookstudio. "Trees Holla is als vrijwilligster betrokken en de uitvoerende kracht in Boxmeer. Zijn cheffin", aldus initiatiefnemer Martien Bos. Meer informatie is te vinden op www.martienbos.nl.

Bierproeverij in De Weijer
Op zondagmiddag 10 juli kunnen bierliefhebbers van de heerlijkste biertjes genieten in De Weijer Boxmeer. Twan Dohmen – journalist, schrijver en bierkenner - begeleidt een proeverij van speciale bieren. Naast vier smakelijke biertjes krijgen deelnemers ook een exemplaar van zijn laatste bierboek. Over het brouwersambt en met een overzicht van speciaalbierencafés en de brouwerijen in de regio. Kortom, een middag die een beetje bierliefhebber niet aan zijn of haar neus voorbij laat gaan.
De bierproeverij vindt plaats op zondag 10 juli om 15.00 uur. De kosten bedragen 25,00 euro inclusief bieren en boek. Info: www.deweijer.nl.

Meer berichten