Groei en bloei
Groei en bloei

Dagreis Groei & Bloei Land van Cuijk naar Utrecht

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UTRECHT | Ieder jaar houdt Groei & Bloei Land van Cuijk een dagreis. Dit jaar - op zaterdag 13 augustus - naar Utrecht. Tijdens deze reis wordt een bezoek gebracht aan drie afwisselende tuinen qua ontwerp en aanzicht. Aanmelden voor de busreis is mogelijk, want er zijn nog plaatsen vrij in de bus.

"Wij bezoeken de Utrechtse botanische tuinen, die een onderdeel zijn van de Universiteit Utrecht. Zij beslaan negen hectare en u vindt er een prachtige rotstuin, de Systeemtuin, de (sub)tropische collecties in het kassencomplex, het Buitenfort, de Thematuin en de Diertjestuin", aldus Groei & Bloei. "Daarna bezoeken wij De Vlinderhof in Vleuten. Ontworpen door Piet Oudolf én bijzonder omdat het hier gaat om een bewonersinitiatief. Deze 4000m2 grote tuin is een rustige en kleurrijke plek middenin de bruisende Vinex-wijk Leidsche Rijn. Na rondleiding en het nuttigen van onze meegebrachte lunch in deze tuin vertrekken wij naar Maurik."
Daar wordt een bezoek gebracht aan de tuin De Garst van Flos Pol, die van een overwoekerde forelkwekerij van 8000m2 aan het veranderen is in een prachtige wandeltuin met verschillende borders, moestuin, bloemenweiden en een grote natuurlijke vijver. "Voor mij is de tuin een groot wit schildersdoek, dat ik de afgelopen jaren en nu nog steeds verder aan het invullen ben", aldus Flos Pol.

Aanmelden
Deelname aan de busreis kost circa 45,00 euro. Aanmelden kan via tel. (0485) 57 59 70 of per e-mail: ankeleijdekkers@gmail.com. Niet-leden zijn welkom, maar zij betalen tien euro meer. Aansluitend is optioneel een diner te gebruiken in De Witte Brug (tevens vertrekpunt busreis) voor 25 euro per persoon. Meer informatie: www.landvancuijk.groei.nl.

Meer berichten