De toren van de Sint Vincentiuskerk in Velp wordt gerestaureerd.
De toren van de Sint Vincentiuskerk in Velp wordt gerestaureerd.

'Praatstokken' en schilderijen in Kunst in het Kerkje

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VELP | In Kunst in het Kerkje in Velp leggen ze de laatste hand aan de toren. Het kerkje ligt in een omgeving met twee kloosters, Keent en de Maas vlakbij en is het bezoeken waard. Er zijn verschillende zomerexposities en in oktober beginnen de concerten weer. Op zaterdag 9 juli start de expositie van de Gasselse kunstenaars Liesbeth Geenen en Harrie Frijns van start gegaan.

Liesbeth maakt prachtige beelden in hout en steen en tassen met een houten kunstwerk als handvat. De mens is hét centrale thema in haar leven en werk: fascinerend en mysterieus, onpeilbaar en een open boek, compleet en verdeeld. Dit probeert Liesbeth in haar beelden ook tot uitdrukking te brengen. Enkele jaren geleden raakte ze geïnspireerd door een verhaal over het gebruik van de praatstok. Ze heeft nu meerdere 'praatstokken' in hout gemaakt. De praatstok (ook wel talking stick genoemd) is een communicatiemiddel uit de Afrikaanse cultuur overgenomen.
Harrie Frijns is gefascineerd door het bestaan: de mens en de natuur. Voor hem heeft het bestaan zoveel facetten dat zij niet in een leven of in een schilderij te vatten zijn. Hij weet de toeschouwer te boeien met opvallende en krachtige kleuren. Harrie is behalve schilder ook kunsttheoreticus.De expositie is tot en met 24 juli op zaterdag en zondag te bezoeken. Info: www.kunstinhetkerkje.nl.

Meer berichten