De wandelaars van de Vierdaagse (55 km.) doen dit jaar ook Mill aan.
De wandelaars van de Vierdaagse (55 km.) doen dit jaar ook Mill aan.

Feestelijke ontvangst wandelaars Vierdaagse in Mill

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MILL | Mill is voor het eerst sinds lange tijd weer een halte tijdens de (100ste) Nijmeegse Vierdaagse en dat zullen wandelaars van de 55 kilometer-route weten ook.

Voor de doortocht zullen alle buurtschappen waar de wandelaars passeren hun straten versieren en aankleden. Ook zorgen zij her en der voor muziek. Hierbij is ook het thema jaren zestig. Langs de gehele route in Mill worden op zaterdag 16 juli door de buurtschappen al vlaggetjes in de Vierdaagse-kleuren gehangen.
In de Kerkstraat komt een 40-meter lange overkapping te staan voorzien van sfeerverlichting en muziek. Enkele horecaondernemers zorgen hier gezamenlijk op donderdagavond (21 juli) al voor een mooi feest met DJ Jack als opwarmer voor de doortocht op vrijdagochtend. De eerste wandelaars worden vrijdag 22 juli rond 08.00 uur in Mill verwacht. Dan is het terras van 't Lagerhuis aan de Beerseweg ook open en zal de band Maria Bahia de wandelaars begroeten met sambamuziek.

Rustpost
Speciaal voor de deelnemers aan de 55 kilometer wordt er door de Millse organisatie op het kerkplein een rustpost ingericht. Hier krijgen alle wandelaars een gratis beker soep aangeboden en kunnen zij pauzeren. Door de organisatie van de Vierdaagse is bij Tongelaar een medische post ingericht en in het Landschapspark komen toiletten te staan.

Meer berichten