Leden van de Kunstkolk in voorbereiding van tweede lustrumviering.
Leden van de Kunstkolk in voorbereiding van tweede lustrumviering.

Kunstkolk Boxmeer maakt zich sterk voor tweede lustrum

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit tweede lustrum pakt de Kunstkolk op 9,10 en 11 september op een bijzondere manier uit. Op drie locaties in Boxmeer worden exposities en diverse kunstzinnige nevenactiviteiten georganiseerd. Voor het samenstellen van de exposities heeft de Kunstkolk de thema's horen, zien en zwijgen gekozen. Door alle leden zullen werken worden aangeleverd voor de thema-exposities.

Het concept van de traditionele open atelierroute wordt hiermee voor één keer losgelaten en in een andere vorm gegoten. Het blijft een route, alleen nu verdeeld over minder locaties én met meer kunst.

Horen, zien en zwijgen
Alle leden van de Kunstkolk zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen om de viering van het 10-jarig bestaan tot een manifestatie van formaat te maken. Hoofdzaak vormen drie exposities op drie locaties in respectievelijk Boxmeer, Sambeek en Groeningen. Voor elk van de exposities wordt uitgegaan van één van de thema's horen, zien en zwijgen. In de helder lichte hal van het gemeentehuis wordt een tentoonstelling ingericht die is geïnspireerd op het thema zwijgen. Op de natuurvriendelijke buitenlocatie van atelier 'de Kleierije' is zien het thema waaromheen de tweede expositie wordt samengesteld. De derde tentoonstelling wordt ingericht in de tuin van theater 'de Pimpernel' te Groeningen. Hier is het thema horen.
De Kunstkolkleden verzorgen op de drie locaties tevens workshops, demonstraties en rondleidingen. Meer informatie via www.kunstkolk.nl.

Meer berichten