Vierdaagse Orkest op Raadhuisplein in 2015. (foto: Rob van Hassel)
Vierdaagse Orkest op Raadhuisplein in 2015. (foto: Rob van Hassel)

Vierdaagse Orkest sluit concerten af op Raadhuisplein in Boxmeer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Het Vierdaagse Orkest sluit zijn concertreeks zondag 24 juli af in Boxmeer. De avond voor het wielercriterium speelt het orkest voor het tweede achtereenvolgende jaar op het Raadhuisplein. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 5 euro.

Het Raadhuisplein in Boxmeer liet bij het eerste concert op die plek vorig jaar merken, dat het voor het Vierdaagse Orkest een ideale locatie is. Ondanks het tegenvallende weer genoot een groot publiek van het afsluitende concert. Het muziekfeest werd een waardige afsluiting van een reeks succesvolle optredens en dat kan het dit jaar ook weer worden. Het Vierdaagse Orkest viert zijn 30-jarig bestaan en dat was reden om een bijzonder programma samen te stellen. Heel bijzonder was dat het Vierdaagse Orkest dit jaar voor het eerst in het centrum van Nijmegen mocht meespelen. Het orkest luisterde op de Wedren in Nijmegen de openingsfeesten van de Nijmeegse Vierdaagse op.
Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio oostelijk Noord-Brabant. Het repertoire van het Vierdaagse orkest 2016 dat is ingestudeerd is gevarieerd. Het klapstuk is dit jaar ongetwijfeld de Ouverture 1812, waarin Tsjaikovski op muzikale wijze de strijd van Rusland tegen de legers van Napoleon beschrijft. Een klassiek werk, waar de muzikanten van het Vierdaagse Orkest bijzonder hard aan hebben moeten werken om het onder de knie te krijgen. Maar het Vierdaagse orkest biedt meer met zang en muziek uit de film- en musicalwereld. Een zanggroep en een combo versterken het harmonieorkest. De muzikale leiding is in handen van Bart van Zutven.

Meer berichten