Nieuwe steiger voor pontje Zeldenrust in Sint Agatha. (foto: Hans Schiet)
Nieuwe steiger voor pontje Zeldenrust in Sint Agatha. (foto: Hans Schiet)

Nieuwe steiger voor pontje Zeldenrust aan Veerstraat in Sint Agatha

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SINT AGATHA | Op zondag 21 augustus gaat het historische voetveer Zeldenrust voor het eerst varen vanaf de nieuwe aanlegsteiger aan de Veerstraat in Sint Agatha naar de overzijde van de Maas in Middelaar.

Speciaal voor de veiligheid van het pontje is een kleine inham gegraven waar de mooie houten steiger is geplaatst buiten de drukke scheepvaartgeul. "Het heeft de nodige moeite gekost voor alle vergunningen binnen waren, maar daarna is het project voortvarend aangepakt met behulp van onze vrienden van de Genie en met ondersteuning van diverse bedrijven", aldus voorzitter Frans Bus van de Stichting Voetveer Zeldenrust, dat het pontje beheert en laat weten dat 'het zeer content is met de nieuwe aanlegsteiger' en al vooruit kijkt naar de bouw van de steiger aan de overkant in Middelaar, waar binnenkort een aanvang mee wordt gemaakt.

In de vaart
Het pontje Zeldenrust, dat in het verleden heen en weer voer tussen Sint Agatha en Middelaar, is eerder dit jaar na een grootschalige opknapbeurt weer in de vaart genomen. Bij speciale gelegenheden wordt het veerpont ingezet en zullen vrijwillige schippers voetgangers en fietsers de oversteek over de Maas laten maken. De eerstvolgende keer dat de Zeldenrust in de vaart is, is zondag 21 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur.

Meer berichten