Kunstdorp Sint Anthonis vindt plaats op zondag 4 september.
Kunstdorp Sint Anthonis vindt plaats op zondag 4 september.

Kunstdorp Sint Anthonis zal 'uitzonderlijk gebeuren' worden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SINT ANTHONIS | Het jaarlijkse evenement 'Kunstdorp Sint Anthonis' -op zondag 4 september- belooft weer een uitzonderlijk gebeuren te worden. Meer dan zestig gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bieden met hun kunstwerken een kijkje in de creatieve wereld. Schilderkunst, brons en keramiek, fotografie, sculpturen, hout, glas en design van hoog niveau.

Naast de presentatie van hun werk willen kunstenaars graag een gesprek aangaan met het publiek over hun kunstervaring en kunstbeleving. Er worden interviews met enkele kunstenaars georganiseerd, waaraan de toeschouwer kan meedoen. De meeste kunstenaars komen voor de eerste keer naar de Brink en de terugkerende kunstenaar laten nieuw werk zien. Hierdoor blijft deze kunstmanifestatie ieder jaar spannend en afwisselend.

Mode en beeldende kunst
De organisatie is er opnieuw in geslaagd om een wel heel bijzondere kunstenaar naar Sint Anthonis te halen: de kostuumontwerpster Agnes van Dijk. Haar eigentijdse creaties bewegen zich tussen mode en beeldende kunst. Ze houdt van het uitwerken van ogenschijnlijk vreemde ideeën in iets stijlvols, iets kunstzinnig. Zo zal ze onder andere een mosseljurk tonen. Mannequins showen haar creaties en laten het publiek van dichtbij zien hoe en waarmee het gemaakt is.

Informatie
De leden van de Kunstkring zelf exposeren op zondag 4 september in het gemeentehuis. De Brink van Sint Anthonis is een ideale plek voor deze uitzonderlijke, gratis toegankelijke kunstmanifestatie, die duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur. Er is volop muziek en de terrassen van de omliggende horecagelegenheden zijn speciaal ingericht voor deze dag. Kortom, een must voor kunst- en cultuurliefhebbers.
Meer informatie over Kunstdorp Sint Anthonis is te vinden op www.kunstkring.com.

Meer berichten