Alweer 39 jaar een beeld van herkenning in Sint Anthonis: Zandsevelddag.
Alweer 39 jaar een beeld van herkenning in Sint Anthonis: Zandsevelddag.

Buurtvereniging Zandseveld in de weer met voorbereidingen Zandsevelddag

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SINT ANTHONIS | Op zondag 28 augustus vindt alweer de 39ste editie van de Zandsevelddag plaats. Deze rommelmarkt vindt plaats op het grote grasveld in de wijk Zandseveld in Sint Anthonis.

Dit grote evenement wordt net als de voorgaande jaren georganiseerd door 'Buurtvereniging Zandseveld', met hulp van vrijwilligers. De rommelmarkt, die in de regio grote bekendheid geniet, biedt een groot assortiment aan tweedehands artikelen. "Maar van rommel is al lang niet meer te spreken", aldus José de Kleijnen van de buurtvereniging. "Een bijzonder kenmerk van deze rommelmarkt is dat alle artikelen op een overzichtelijke en goed gesorteerde wijze zijn uitgestald in de verschillende kramen, zoals speelgoed, kleding, boeken, elektra et cetera. Voor de kinderen is er een kraam waar men lekkere snoepjes kan kopen. De verkopers zijn goed herkenbaar door felgroene sjerpen."
Bezoekers kunnen vanaf 12.00 uur op het terras genieten van een hapje en/of drankje. En ook dit jaar zal Wiel van Loosbroek uit Sint Anthonis zorgen voor de muzikale omlijsting. De mooiste spullen zullen aan de man gebracht gaan worden door middel van opbod door veilingmeester Maarten Luyckx.

Spullen ophalen
Op zaterdag 27 augustus 2016 zullen leden en vrijwilligers van Buurtvereniging Zandseveld in Sint Anthonis spullen voor de rommelmarkt ophalen. Het ophalen start om 10.30 uur met duidelijk herkenbare ophaalvoertuigen en ze zullen voorafgegaan worden door een geluidswagen. "Om te voorkomen dat de vereniging met een grote partij restafval blijft zitten verzoeken wij u om alleen die spullen aan te bieden die mogelijk voor anderen nog aantrekkelijk of bruikbaar zijn", vervolgt José de Kleijnen. Niet opgehaald worden kapotte of onbruikbare goederen, witgoed (fornuizen, wasmachines, koelkasten e.d.), bankstellen, wandmeubelen (grote kasten), matrassen, chemisch afval, verf, kapot en/of verweerd tuinmeubilair, plastic bloempotten, surfplanken, ski's, zonnebanken en sanitair. Het is ter beoordeling van de ophalers of spullen worden meegenomen.

Informatie
De 39ste Zandsevelddag vindt zondag 28 augustus van 13.00 tot 17.00 uur plaats op het grote grasveld aan het Zandseveldpad - achter Bakkerij De Bakkertjes in Sint Anthonis. Parkeren kan bij het gemeentehuis. Meer informatie of aanmelden van spullen via tel. 06-40659800 (José de Kleijnen).

Meer berichten