Mosselparty in Mook (archieffoto: Ingrid Driessen)
Mosselparty in Mook (archieffoto: Ingrid Driessen)

Mosselparty alweer voor de vierde maal sluitstuk Mookse kermis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MOOK | De voorbereidingen zijn volop in gang gezet. In de keuken werd vorig weekend hard gewerkt. Stichting Internationale Evenementen Mook (SIE)M) is klaar voor de Mosselparty, die zondag 28 augustus op de Maaskade in kermisvierend Mook plaatsvindt.

Door Jos Gröniger

Het Maasdorp maakt zich op voor het vierde evenement waarbij het schaaldier centraal staat. "Het initiatief werd destijds genomen door de toenmalige eigenaar van restaurant De Schans", weet Mookenaar Tijs Rutten, die tegenwoordig met Mari, Annie en Pieter tekent voor de vrijwillige organisatie, "Het doel was de kermis in Mook een nieuwe impuls te geven." Die opzet slaagde met glans. De Mosselparty bleek in trek bij de bezoekers en de kermis is fors opgeleefd.
Het volksvermaak begint morgen (woensdag). Tot en met zondag kan er gezwaaid en gezwierd worden in de attracties die exploitant Sterrenberg op het Raadhuisplein plaatst.

Lekkernij
De Mosselparty is het sluitstuk van de kermis. "We beginnen zondagmiddag na het slotakkoord van het kermisconcert dat Harmonie Erica geeft bij de autoscooters", zegt Rutten, "De aanvang van onze party is 13.00 uur."
Op de Maaskade wachten de liefhebbers watertandend de aankomst van de mosselen af. Deze worden gebracht met de nostalgische boot van de Sociëteit olie en Stoom die omstreeks 14.00 uur aanlegt aan de kade. Eenmaal gelost worden de Nederlandse mosselen op Thaise en traditionele wijze geserveerd met diverse sausjes. "Nieuw is dat we dit jaar ook in de houtoven gebakken scharretjes te koop aanbieden."

Muziek
Op het gezellige terras kunnen bezoekers de mosselen consumeren met een drankje. Op de achtergrond klinken de liedjes die het Nimweegs Smartlappenkoor ten gehore brengt. "Dit 32-koppige koor brengt nog meer sfeer op de Maaskade. TL Sound & Light zorgt voor de overige muziek tijdens de Mosselparty", zegt de medeorganisator, die liefhebbers aanraadt de Mosselparty te bezoeken. "Deze party is de plaats voor de liefhebbers van Thaise en gewone mosselen. En wie gezelligheid en sfeer van een buitenevenement aan het water zoekt en van kermissen houdt, kan hier zondag zijn hart ophalen."
De Mosselparty vindt zondag plaats op de Maaskade van 13.00 tot 17.30 uur. De entree is gratis. Meer info op Facebookpagina Stichting SIEM.

Meer berichten