Houtskooltekening van Jozine Pepers.
Houtskooltekening van Jozine Pepers.

Bijzondere expositie in 't Helder in Overloon

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OVERLOON | Op zaterdag 3 en zondag 4 september zal in Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon een bijzondere expositie te zien zijn met werken van Jozine Pepers (houtskooltekeningen) en Riny van de Vorst (beeldhouwwerken). De toegang is gratis.

Jozine Pepers heeft haar hele leven al getekend en geboetseerd maar sinds haar kinderen uit huis zijn heeft ze haar passie voor tekenen weer opnieuw opgepakt. Het natuurlijke product houtskool trekt haar erg aan. De reden daarvan is dat ze meer dan met potloden kan werken, met haar vingers, dus met meer gevoel. (Meer informatie op www.jozine.nl.)
Riny van de Vorst werkt vooral in steen met een voorkeur voor hardsteen, maar ook serpentijn, albast, marmer en speksteen spreken hem aan. De beelden zijn divers van vorm en hebben harmonie die vaak gebruikt wordt door gebruik van wisselende materialen waarbij hij ook metaal en hout gebruikt. Een grote uitdaging. Ook schildert, tekent en ontwerpt Riny maar hij houdt zich uitdrukkelijk bezig met ruimtelijke vormen. "Het ontstaan van een beeldhouwwerk onder je eigen handen is voor mij een proces wat ik van binnenuit met vreugde en verwondering volg", zo vertelt hij. "Steen is voor mij het ultieme medium om mijn verbeeldingskracht vorm te geven, geïnspireerd door de structuur, kleur en vorm van de steen."
Ontmoetingspunt 't Helder is gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon. De expositie is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.helder-overloon.com.

Meer berichten