Avonturenpark in Oploo.
Avonturenpark in Oploo.

Oogstviering Oploo rond thema '(Wat) eten we vandaag?'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OPLOO | De afdeling Sint Anthonis van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) organiseert zondag 4 september een oogstviering in openluchttheater De Speultuin in Oploo. De viering begint om 11.00 uur. Tijdens deze viering spelen vluchtelingen met status een belangrijke rol. Het thema is '(Wat) eten we vandaag?'

Op deze bijeenkomst vertellen enkele vluchtelingen met status over hun leven en vlucht uit thuisland. Het koor Relight zorgt voor de muzikale noot. De voedselbank komt uitleg geven van haar werkzaamheden. De afdelingsvoorzitter en de regiovoorzitter zullen een woordje doen en er wordt een gedicht voorgedragen, passend bij het thema. Na de viering is er koffie/thee en ranja, zodat bezoekers gezellig kunnen napraten met elkaar. Tevens is er een mogelijkheid om het Avonturenpark te bezoeken en beleven. Graancirkel Oploo presenteert hun producten en geeft graag uitleg. Voor de kinderen is er ook van alles te zien en te spelen, dus ook de jeugd is welkom.
Bij slecht weer is de oogstviering in gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid, tegenover de kerk in Oploo.

Muzikale afsluiting
Aansluitend is vanaf 14.30 uur een programma met als titel 'Speulen in de Speultuin' en optredens van de bandjes Dutch Roses en Free Fungus Factory.

Meer berichten