Annie Verhoeven heeft een loper van bijna 40 meter ontworpen.
Annie Verhoeven heeft een loper van bijna 40 meter ontworpen.

Kunstdorp Sint Anthonis: must-visit voor kunstliefhebbers

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SINT ANTHONIS | Het jaarlijkse evenement 'Kunstdorp Sint Anthonis' op zondag 4 september belooft weer een uitzonderlijk gebeuren te worden. Meer dan zestig gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bieden rond de Brink in Sint Anthonis met hun kunstwerken een kijkje in de creatieve wereld: schilderkunst, brons en keramiek, fotografie, sculpturen, hout, glas en design van hoog niveau.

Naast de presentatie van hun werk willen kunstenaars graag een gesprek aangaan met het publiek over hun kunstervaring en kunstbeleving. Er worden interviews met enkele kunstenaars georganiseerd, waaraan de toeschouwer kan meedoen. De meeste kunstenaars komen voor de eerste keer naar de Brink en de terugkerende kunstenaar laten nieuw werk zien. Hierdoor blijft deze kunstmanifestatie ieder jaar spannend en afwisselend.

Mode en beeldende kunst
De organisatie is er opnieuw in geslaagd om een wel heel bijzondere kunstenaar naar Sint Anthonis te halen. De kostuumontwerpster Agnes van Dijk. Haar eigentijdse creaties bewegen zich tussen mode en beeldende kunst. Mannequins showen haar creaties en laten het publiek van dichtbij zien hoe en waarmee het gemaakt is. Kunstenaar Annie Verhoeven van Kunstkring Sint Anthonis heeft, voor deze gelegenheid, een loper van bijna 40 meter ontworpen.
Leden van de Kunstkring zelf exposeren die dag in het gemeentehuis. De Brink is een ideale plek voor deze uitzonderlijke, gratis toegankelijke kunstmanifestatie, die duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur. Er is volop muziek en de terrassen zijn speciaal ingericht voor deze dag. Meer informatie via www.kunstkring.com.

Meer berichten