Weer vijf dagen draaien en zwieren in Cuijk-centrum. (foto: Arjan Broekmans)
Weer vijf dagen draaien en zwieren in Cuijk-centrum. (foto: Arjan Broekmans)

'Als de vakantie afgelopen is, dan wacht nog de Cuijkse kermis'

Kunst en cultuur 86 keer gelezen

CUIJK | De Cuijkse kermis komt er weer aan. Van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 september vormen de Maaskade, Maasstraat, Grotestraat en Markt een kleurrijk lint in het Cuijkse centrum waar zo'n 35 attracties vertier bieden aan jong en oud. "Iedereen weet, als de vakantie afgelopen is, dan wacht nog de kermis", lacht wethouder Gerard Stoffels van de gemeente Cuijk.

Hij vervolgt: "Ik heb het vaker gezegd, een goede kermis draagt bij aan de leefbaarheid van een dorp. Kermissen zorgen van oudsher voor levendigheid en vermaak. Met de kermis in Cuijk willen we zelfs regionaal publiek trekken. Ook streven we naar attracties voor elke leeftijdsgroep. Als dat lukt dan kun je een kermis geslaagd noemen."

Orgeldag, YES-R en vuurwerk
Stoffels vervolgt: "Ook proberen we de kermis iets bijzonders mee te geven. Dit jaar wordt er op de kermiszondag in Cuijk een orgeldag gehouden en op de kermisdinsdag komt YES-R naar Cuijk. Deze rapper, presentator en filmster zal met name de jeugd aanspreken. En tijdens de gehele kermis zal in de Schouwburg Cuijk een miniatuurkermis worden opgesteld met attracties in het klein."
Op zaterdagavond is vanaf 22.00 uur siervuurwerk boven de Maas.

Betaalbaar
Cuijk heeft 35 attracties weten te trekken, uiteenlopend van de spectaculaire Catapult Extreme Ride en tot echte familieattracties als de Heli Swing en Goldmine Express (achtbaan). Een kermis moet ook betaalbaar blijven, vindt Stoffels. "Ook mensen met een smallere beurs kunnen op de kermis hun vertier vinden, met prijzen vanaf 1,50 euro."
Meer info: www.kermisincuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant