Nick Janssen en Anke Janssen-Theunissen samen met hun paard Hummer en hond Guus  zijn de eigenaren van Woonzorgboerderij annex Paardenhouderij de Hultenhoek te Groeningen, die inmiddels al 10 jaar bestaat. (foto: John Hoffman)
Nick Janssen en Anke Janssen-Theunissen samen met hun paard Hummer en hond Guus zijn de eigenaren van Woonzorgboerderij annex Paardenhouderij de Hultenhoek te Groeningen, die inmiddels al 10 jaar bestaat. (foto: John Hoffman)

Jarige woonzorgboerderij en paardenhouderij De Hultenhoek houdt een open dag

Landbouw / Visserij 1.560 keer gelezen

GROENINGEN | De fraai landelijk in Groeningen gelegen woonzorgboerderij annex paardenhouderij De Hultenhoek viert op zaterdag 14 september haar 10-jarig bestaan met een speciale Open Dag voor geïnteresseerden uit de ruime regio rondom dit bijzondere woonzorgcomplex in een plattelandsgebied.

Door Frans Fleuren

Nick Janssen (38) en zijn echtgenote Anke Janssen-Theunissen (34) zijn van oorsprong beiden afkomstig uit de zorg. Nick was begeleider bij Dichterbij. Anke eveneens, maar was ook nog actief als BS-leerkracht te Overloon. Het paar heeft twee kinderen: Sam (5) en Max (3). Beiden zijn ook geweldige paardenliefhebbers. Nick was zelfs driemaal Koning van de Metworst. Nick is vooral buiten aan het werk. Anke met name binnen: administratie en financiën. Zij worden bijgestaan door elf begeleiders, vier facilitaire medewerkers en één medewerker buitendienst. Daarnaast nog eens zes vrijwilligers. "In 2008 kochten wij de boerderij Hultenhoek 14 te Groeningen. Na een ingrijpende verbouwing konden we het jaar daarop starten met zorg verlenen in brede zin. Die verbouwingen zijn trouwens de afgelopen 10 jaar in meer of mindere mate doorgegaan. Wij willen mensen met een zorgvraag op een unieke locatie de rust en de ruimte laten vinden, waardoor zij zichzelf volkomen op hun gemak voelen. Door het grote aanbod aan werkzaamheden zal eenieder hier zijn ei met vreugde kwijt kunnen. Onze woonzorgboerderij kent drie pijlers. Ten eerste 24-uurs zorg. Hier wonen tien mensen permanent in de leeftijd van 21 tot 41 jaar. De tweede pijler is dagbesteding. We hebben een eigen groep en Dichterbij huurt bij ons ruimte voor dagbesteding. Die dagbesteding bestaat uit een paardenhouderij (27 paarden en pony's, waaronder 6 pensionpaarden). Verder hebben we kleine dieren, een moestuin en kunnen ze aan de slag met het maken van kachelhout. Ook wordt er wekelijks glas opgehaald in Groeningen. Integratie zowel naar binnen als naar buiten is belangrijk. De derde pijler is de weekendopvang en vakantie-op-maat voor kinderen van gemiddeld zo'n 10 jaar jong met een zorgvraag."

Drijfveer
"24-uurs zorg leveren", zo gaan Anke en Nick gedreven verder, was onze grootste drijfveer. Alle indicaties zijn welkom, maar ze moeten wel passen binnen de groep. "Onze uitdaging en vreugde bestaat eruit uiteindelijk de juiste ruimte voor onze zorgbehoevenden te vinden. De mensen die meedraaien op onze paardenhouderij krijgen het gevoel dat ze hier mogen zijn wie ze zijn en dat ieder hier zijn eigen invulling aan kan geven. Zo doorgaan is onze grote wens. Kwaliteit gaat ruim voor kwantiteit. Eenieder is van harte welkom op onze Open Dag op 14 september."
Meer informatie via www.dehultenhoek.nl of bel 06-20229843.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant