Iedje Heere is benoemd tot rector van het Merletcollege in Cuijk, Grave en Mill.
Iedje Heere is benoemd tot rector van het Merletcollege in Cuijk, Grave en Mill. Foto: Nico van Ast

Iedje Heere benoemd tot rector Merletcollege in Cuijk, Grave en Mill

Onderwijs 893 keer gelezen

CUIJK | Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Iedje Heere benoemd tot rector van het Merletcollege, met scholen in Cuijk, Grave en Mill.

Op dit moment is zij rector van College Den Hulster in Venlo. Iedje start haar nieuwe functie op 1 februari 2020. Zij volgt Paul Metzemaekers, op die sinds 1 augustus rector is OMO Scholengroep Helmond. Ze begon haar onderwijsloopbaan in 1990 als docent muziek en ckv op onder andere hetzelfde Merletcollege. Van 2005 tot en met 2009 was zij teamleider onderbouw op de locatie Grave. In 2009 maakte Iedje de overstap naar Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard als directeur havo/vwo. Sinds 2014 is Iedje rector (campusdirecteur) van College Den Hulster in Venlo.
Iedje behaalde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg de diploma's eerste graad docent muziek met piano en hobo, HaFaBra-directie/compositie (Harmonie- Fanfare-Brassband) en culturele en kunstzinnige vorming 2 (ckv2). In 2008 slaagde ze cum laude voor de Master of Management in Education aan TiasNimbas Business School in Tilburg.

Opleidingen
Naast haar werk heeft Iedje meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van leiderschap en strategisch management en volgde ze meerdere meestercursussen bij Topdirigenten. Iedje is tevens werkzaam bij de VO-raad als peerbegeleider voor het leernetwerk Voortgezet Leren van negen vo-scholen in Zuid en Midden Nederland. In haar vrije tijd is Iedje actief in het culturele leven en is ze onder meer pianist van het Opiniecafé van de Schouwburg in Cuijk. Iedje is 53 jaar en geboren in Cuijk. Samen met haar partner en twee zonen woont ze in Cuijk.

Ons Middelbaar Onderwijs
Ons Middelbaar Onderwijs is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen, van gymnasium tot en met praktijkonderwijs, ontwikkelen de talenten van iedere leerling door 'goed onderwijs' te bieden, geïnspireerd vanuit de katholieke traditie. Door het benutten van schaalvoordelen zijn de scholen samen sterker en kunnen ze toch kleinschalig blijven. Meer informatie op www.omo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant