Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Burgemeester Fränzel opent LeanderLab met vakleerkracht Annemarie. (foto: Alice van Bergen)
Burgemeester Fränzel opent LeanderLab met vakleerkracht Annemarie. (foto: Alice van Bergen)

Feestelijke start technieklessen in LeanderLab in Sint Anthonis

  •   252 keer gelezen   Onderwijs

SINT ANTHONIS | In Sint Anthonis is donderdag het LeanderLab, waar Wetenschap en Techniek samenkomen, feestelijk geopend door burgemeester Fränzel. De burgemeester kreeg hulp van drie robots en leerlingen van basisschool Leander. De leerlingen gaan in het LeanderLab de wetenschap- en technieklessen volgen met moderne materialen, zoals de LEGO Education en robots.

Bij de opening lieten een aantal leerlingen zien hoe de robots van LEGO geprogrammeerd kunnen worden. De leerlingen zijn erg enthousiast over de nieuwe lessen in het LeanderLab voor de groepen 1 tot en met 8. Martijn (11 jaar): "We mogen op vrijdag de robots bouwen en programmeren. Het is heel leuk om samen aan een robot te werken en te leren hoe we de robot steeds beter kunnen maken." Ook leerlingen van groep 1 komen robots programmeren op een grote vloermat.

Samenwerken
De genodigden zijn enthousiast over de invulling van de nieuwe lessen. Het LeanderLab heeft een plek in de bibliotheek gekregen. "Het werken met robots zorgt ervoor dat kinderen vooruit leren denken en oplossingsgericht bezig zijn. Door het samenwerken bij het bouwen van de robot komen de leerlingen tot nieuwe inzichten. Het nieuwe lesaanbod past uitstekend bij de verplichte invulling van techniek en wetenschap in het onderwijs vanaf 2020", aldus vakleerkracht Annemarie van het LeanderLab.

Meer berichten