Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Metameer jenaplan Boxmeer ‘superschool’ volgens Elsevier Weekblad. (foto: Goedele Monnens)
Metameer jenaplan Boxmeer ‘superschool’ volgens Elsevier Weekblad. (foto: Goedele Monnens)

Elsevier: Metameer jenaplan Boxmeer voor vierde jaar op rij 'superschool'

  •   keer gelezen   Onderwijs

BOXMEER | Elsevier Weekblad heeft Metameer jenaplan Boxmeer andermaal uitgeroepen tot 'superschool'. Voor het vierde jaar op rij voert de school de lijst van 'beste scholen 2020' aan. "Complimenten voor onze leerlingen, ons team en ouders en verzorgers, want we doen dit samen," zegt Maartje van de Kerkhof, directeur van de jenaplanlocatie.

Ze is trots dat Metameer weer zo'n prestatie neerzet. Hoe doen ze dat? "Naast onze lessen en het maken van toetsen, hebben we ook culturele activiteiten en leren we buiten de school. Ik heb veel contact met mijn mentoren. Het is hier gewoon fijn," aldus een tweedejaars leerling. Van de Kerkhof vult aan: "Prestaties en resultaten zijn belangrijk, maar de persoonlijke ontwikkeling van de leerling is net zo belangrijk. Wat weet je over jezelf, hoe zorg je voor een ander en de wereld om je heen? Kunst- en cultuuronderwijs en burgerschapsvorming nemen een belangrijk plaats in ons onderwijs in. Het stimuleert creativiteit, nieuwsgierigheid en betrokkenheid. Onze leerlingen zijn gemotiveerd, willen het beste uit zichzelf halen. En we hebben betrokken docenten die dicht bij de leerlingen staan."

Elsevier-onderzoek
Waarom is Metameer een 'superschool'? De leerlingen behalen goede resultaten en verlaten de school met een hoger diploma dan hun basisschooladvies. Verder vergelijkt het Elsevier-onderzoek scholen op hun examencijfers en op het doorlopen van de school zonder vertraging. Metameer biedt leerlingen kansen en geeft ze invloed op hun eigen leerproces.
In totaal mogen 21 van de 1.245 beoordeelde scholen in Nederland zich 'superschool' noemen.

Meer berichten