Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Wethouder Erik van Daal overhandigde Merletcollege Mill-directeur Menno van Halem (links) een taart voor het behalen van de status 'superschool'. (foto: SK-Media)
Wethouder Erik van Daal overhandigde Merletcollege Mill-directeur Menno van Halem (links) een taart voor het behalen van de status 'superschool'. (foto: SK-Media)

Erik van Daal feliciteert Merletcollege Mill met status 'superschool'

  •   keer gelezen   Onderwijs

MILL | Wethouder Erik van Daal (onderwijs) van de gemeente Mill heeft afgelopen dinsdag een bezoek gebracht aan het Merletcollege in Mill. Hij had een grote taart bij zich waarmee hij alle medewerkers feliciteerde met de status 'superschool'.

Half januari heeft het Merletcollege deze status gekregen op basis van een jaarlijks onderzoek van het weekblad Elsevier. Elsevier kijkt daarbij naar de volgende zaken:
•         Zit de leerling in leerjaar drie op het niveau van het advies van de basisschool?
•         Hoeveel leerlingen blijven er zitten in de onderbouw?
•         Hoeveel leerlingen slagen zonder onderbreking?
•         Wat zijn de gemiddelde eindcijfers van het examen?

Scoren goed
"Voor de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg scoort het Merlet in Mill op alle vier de onderdelen supergoed en dat geeft de school voor deze leerwegen de status superschool", verduidelijkt Menno van Halem, directeur Merletcollege Mill.

Geroemd
Erik van Daal roemde de school en haar medewerkers. Hij is er trots op dat in Mill 'een school ligt die het zo goed doet'. Hij putte daarbij ook uit eigen ervaringen als vader van een dochter, die in Mill haar diploma heeft gehaald. "De structuur is duidelijk. Je wordt niet voor niets superschool."

Meer berichten