Achtste klassers van basisscholen kiezen deze maand voor vervolgonderwijs. Directeur Ineke van der Meijden, directeur Merletcollege Grave zette de deuren van de school wagen wijd open.
Achtste klassers van basisscholen kiezen deze maand voor vervolgonderwijs. Directeur Ineke van der Meijden, directeur Merletcollege Grave zette de deuren van de school wagen wijd open.

Open dagen Merletcollege andermaal een succes

Onderwijs 753 keer gelezen

CUIJK/GRAVE | Op de open dagen van het Merletcollege in Mill, Cuijk en Grave konden leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders in de afgelopen weken de sfeer van de scholen proeven. In de klassen lieten docenten ervaren hoe het is om leerling van de school te zijn.

De onderwijsmogelijkheden verschillen per locatie. De eerste twee jaar, de brugperiode, gebruiken de scholen om erachter te komen wat het best bij de leerling past. Leerlingen met een gelijk startniveau komen samen in één klas. Na twee jaar vindt de doorstroming plaats.
In het Merletcollege in Cuijk hebben zeker vijfhonderd leerlingen van de basisschool de moderne en transparante school bezocht. De keuze in opleidingen is hier ruim. Je kunt er terecht voor vmbo-basis, vmbo-kader, mavo met eventueel Excel-leerroute, havo-, atheneum-, of gymnasium. Tweetalig onderwijs (Nederlands en Engels; red.) is ook mogelijk. Directeur Veronique Rose: "Dit jaar mochten we ook leerlingen uit Mook, Heumen en Malden begroeten." Ze schrijft deze toestroom toe aan het nieuwe schoolgebouw en de bouw van de fietsbrug over de Maas.
Het Merletcollege in Grave kenmerkt zich door kleinschaligheid en betrokkenheid. Directeur Ineke van der Meijden: "We willen alle kinderen goed in beeld hebben, de kinderen kennen en bijdragen aan oplossingen als ze iets extra's nodig hebben. We vinden het belangrijk dat de lijntjes kort zijn. Ook wij hebben een breed opleidingsaanbod in huis. Er is een huiswerkklas. Alle leerlingen gebruiken in de les een Chromebook ter ondersteuning van de lessen. Je kunt bij ons eindexamen doen in tekenen en muziek. Om leerlingen enthousiast maken voor techniek doen we op onze scholen mee met een speciaal lesprogramma in Techlabs'." Zeker 280 kinderen bezochten de open dag in Grave.
Het Merletcollege in Mill stond half januari al volop in de belangstelling. Elsevier gaf voor de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg de school de status 'superschool'. Menno van Halem is er directeur. "Ruim 270 kinderen van groep 7 en 8 bezochten de Open Avond van het Merletcollege in Mill. Het opleidingsaanbod gaat van VMBO-basis tot en met Havo." Ook de school in Mill kenmerkt zich door kleinschaligheid en het biedt extra modules aan, zoals sport (examenvak Mavo) en arbeidsoriëntatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant