Ruimer en nieuw jasje voor Cuijkse basisscholen? | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De gemeente Cuijk heeft een Integraal Huisvestingsplan voor de basisscholen laten uitvoeren.</p>

De gemeente Cuijk heeft een Integraal Huisvestingsplan voor de basisscholen laten uitvoeren.

(Foto: De Maas Driehoek)

Ruimer en nieuw jasje voor Cuijkse basisscholen?

  •   keer gelezen   Onderwijs

CUIJK | Meerdere basisscholen in de gemeente Cuijk zijn toe aan nieuwbouw of uitbreiding. Dat blijkt uit het Integraal Huisvestingsplan 2017-2022 dat de gemeente heeft laten uitvoeren. Zo wil De Nienekes in Cuijk-centrum nieuwbouw gerealiseerd zien, wenst De Waai uitbreiding met vier (tijdelijke) lokalen om aan de groei te kunnen voldoen en is er ook vernieuwbouw nodig voor De Akkerwinde en Jan de Quay in Vianen en Beers.

Door Martijn Schwillens

Een leerlingenprognose tot 2035 maakt duidelijk dat De Waai in de Cuijkse wijk De Heeswijkse Kampen een groei blijft doormaken en vier extra lokalen nodig heeft. Vrije lokalen bij De Regenboog in Cuijk-Noord worden, gelet op de afstand, niet gezien als geschikt alternatief voor De Waai. In de loop van 2021 wil de gemeente met een voorstel komen om de nieuwe lokalen te realiseren. De Waai is nu al te klein behuisd, met twee noodlokalen en een handenarbeidlokaal die dienst doen als leslokalen.

‘Een extern bureau zal begin 2021 advies uitbrengen over wat de beste oplossing is voor de gebouwen voor de komende 20 tot 40 jaar’

Ook De Nienekes verwacht verdere groei (van tien naar elf onderwijsgroepen), maar de school beschikt over een verouderd gebouw dat volgens scholenkoepel Invitare ‘niet meer geschikt is voor hedendaags onderwijs’.

Samen op één locatie
Ook de basisscholen De Akkerwinde (Vianen) en Jan de Quay in Beers zijn volgens Optimus aan vervanging toe. De scholenkoepel pleit zodoende voor vervangende nieuwbouw waar beide scholen kunnen worden ondergebracht. ‘Toekomstbestendinge nieuwbouw is een belangrijke factor voor verdere integratie van beide scholen’, aldus Optimus. Met name het schoolgebouw in Beers zou in een slechte staat verkeren. “In een gezamenlijke opdracht met Optimus en Invitare selecteren we een extern bureau dat begin 2021 advies zal uitbrengen over wat de beste oplossing is voor de schoolgebouwen en of de locatie adequaat is voor de komende 20 tot 40 jaar”, aldus onderwijswethouder Joost Hendriks (CDA).

Meer berichten