Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Juf Sanne was de host van het online beroepenevent voor basisschoolleerlingen uit Mill en Sint Anthonis.</p>

Juf Sanne was de host van het online beroepenevent voor basisschoolleerlingen uit Mill en Sint Anthonis.

(Foto: Padlet)

Beroepenfeest voor basisschoolleerlingen vanuit tv-studio: ‘Het was superleuk’

  •   keer gelezen   Onderwijs

MILL | Tientallen basisschoolleerlingen uit de regio Mill en Sint Anthonis hebben afgelopen week deelgenomen aan een online Beroepenfeest. Vanuit de Honig-studio in Nijmegen lieten verschillende professionals de kinderen kennismaken met hun beroep. "Ouders en kinderen waren enorm enthousiast over het event", zegt projectleider Myriam Lieskamp van onderwijskoepel Optimus.

De kinderen kennen haar vooral als 'Juf Sanne'. Maar afgelopen maandag kroop Sanne Geene in de huid van een heuse tv-host. Op enthousiaste wijze praatte ze het Beroepenfeest aan elkaar. Ondanks de vakantie namen bijna honderd leerlingen mee aan het online event, dat deel uitmaakt van een viertal themadagen die zijn bedoeld om de taalontwikkeling en de leesmotivatie te stimuleren. Deze themadagen worden samen met Biblioplus georganiseerd. "De eerste twee thema’s zouden we draaien in december, maar de scholen gingen toen op slot. Leerlingen van tien scholen bij elkaar laten komen, is binnen de huidige coronaregels niet toegestaan. Zodoende kozen we voor een online event dat live werd gestreamd vanuit de Honig-studio", zegt Lieskamp. De eerste themadag, afgelopen maandag, kende als thema 'Beroepen'. Vlogger Teun Peters liet de leerlingen zien hoe ze een vlog kunnen maken en illustrator Tjarko van der Pol kwam vertellen over de tekeningen die hij maakt voor kinderboeken. Ook was er een bioloog te gast. "De deskundigen gaven een kindcollege over allerlei onderwerpen aan de leerlingen, die vervolgens in zogeheten break-out-rooms met hun juf of meester aan de slag gingen met opdrachten. Ook deden we een quiz en tussendoor verzorgde meester Jaap allerlei sportactiviteiten online."

Smaakt naar meer
"Ik vond het superleuk, dus deze dag kan niet meer stuk. Ik vond vooral de bioloog heel erg leuk en interessant. Ook het tekenen vond ik superleuk. Eigenlijk vond ik alles leuk”, laat Iris (groep 5) weten. Ook bij Optimus smaakt een online themadag naar meer. Er volgen nog themadagen over robots, griezelen en koken. "De volgende themadag is volgende maand. Waarschijnlijk wordt dit ook een online event omdat de leerlingen van verschillende scholen en klassen nog steeds niet bij elkaar mogen komen.

Meer berichten