Afgelopen week werd Atelier 127 officieel geopend bij Metameer Stevensbeek. (foto: Julian Heijnemans)
Afgelopen week werd Atelier 127 officieel geopend bij Metameer Stevensbeek. (foto: Julian Heijnemans) (Foto: Julian_Heijnemans)

Atelier 127 onderdeel van ‘School van de toekomst’

  •   keer gelezen   Onderwijs

STEVENSBEEK | Metameer Stevensbeek heeft afgelopen week het Atelier 127 officieel geopend. Atelier 127 is sinds begin van het schooljaar de nieuwe leer- en werkruimte van (t)havo 4 en (t)vwo 4 gevestigd in lokaal 127. “Deze naam zegt alles wat het Atelier inhoudt, het is zowel een werkruimte als een ontwikkelruimte”, sprak oud-directeur Harrie Koolen.

Tijdens de opening gaf directeur Jaap Folkersma aan dat met Atelier 127 een nieuwe stap gezet is naar de school van de toekomst. Oud-directeur/bestuurder Harrie Koolen verrichtte de officiële handeling en knipte het lint door. Hij was blij met de naam Atelier 127: “Deze naam zegt alles wat het Atelier inhoudt, het is zowel een werkruimte als een ontwikkelruimte. Ik vind het leuk dat ik de opening mag verrichten van dit onderdeel van de school van de toekomst.”

‘Atelier is een werk- en ontwikkelruimte’

Zelfstandig leren werken
De leerlingen krijgen door het werken in Atelier 127 meer eigen verantwoordelijkheid en werken zelfstandig aan hun vakken. De docent krijgt een coachende rol. Daarnaast vinden hoorcolleges en werkcolleges plaats. Ook tijdens de open dag van Metameer Stevensbeek op 22 oktober 2021 maakten bezoekers kennis met het Atelier 127. Rector Berita Cornelissen ging met bezoekers in gesprek en liet toekomstige leerlingen kennis maken met een van de onderdelen van de ‘De school van de toekomst’. “Metameer wil leerlingen bewust laten worden van hun eigen kwaliteiten en interesses en hen leren om sturing te geven aan hun eigen ontwikkeling. Metameer wil dat leerlingen in de toekomst een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.”

Juiste keuzes maken
Leerlingen krijgen volgens de Stevensbeekse school de kans om via individuele- en gemeenschappelijke leertrajecten een diploma te behalen wat bij hen past en vervolgens een juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Meer berichten