Mooi kerstgebaar van De Korenaer

  •   keer gelezen   Onderwijs
STEVENSBEEK – Leerlingen van VSO school De Korenaer in Stevensbeek gaan bewoners van verzorgingshuizen, patiënten van het Maasziekenhuis, politieagenten en medewerkers van de gemeente Sint Anthonis deze week blij maken met zelfgemaakte kerstattenties.

“Onze leerlingen zijn jongeren met een gedragstoornis. Als ze in het nieuws komen, dan is het vaak als er een probleem is. Daarom vind ik het zo goed dat ze aan deze kerstactie meedoen”, zegt locatiecoördinator Jolanda Kleinjan van De Korenaer. De school heeft een regiofunctie in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.
De 72 leerlingen, die in leeftijd variëren van 12 tot en met 18 jaar, hebben de afgelopen weken tijdens de les Techniek ijverig gewerkt aan het maken van fraaie kaarsenstandaards en tijdens de kookles een twaalftal heerlijke marsepeinen taarten gemaakt.

[image=199447]

Bezorging
Donderdag 22 december gaan de 72 leerlingen, verdeeld in groepjes, op pad om de taarten en kaarsenstandaards persoonlijk af te geven. “Dat doen ze bij instellingen die ze zelf hebben uitgekozen”, legt Jolanda Kleinjan uit.
Verblijd worden de afdeling De Wendel van Bronlaak (Oploo), Sint Anna (Boxmeer), het dementiecentrum De Inloop (Boxmeer), Maartenshof (Cuijk) en bij het paterklooster.
Maar ook gaat een groepje leerlingen taarten en kaarsenstandaards bezorgen op het Politiebureau in Boxmeer (als waardering voor de goede contacten met de jeugdagent), het gemeentehuis in Sint Anthonis, de dagbehandeling in Cuijk en bij de kinderafdeling van het Maasziekenhuis. En als beloning voor hun mooie gebaar, mogen de leerlingen zelf ook smullen van een zelfgemaakte taart.
VSO De Korenaer is gevestigd aan de Kloosterstraat 7 in Stevensbeek. Voor meer informatie: www.dekorenaer.nl/stevensbeek.
Meer berichten