Metameer op kop bij HAN

  •   keer gelezen   Onderwijs
STEVENSBEEK - Oud-leerlingen van de havo van Metameer halen de meeste studiepunten in het eerste jaar aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) – 25,1% meer dan het gemiddelde van alle onderzochte scholen.

Dit blijkt uit een ‘ranking studiesucces eerste jaar HAN’ onder 33 Platformscholen uit de regio Arnhem-Nijmegen. De middelbare school is bepalend voor het studiesucces van leerlingen in het vervolgonderwijs. Voor deze studie zijn de schoolprestaties van de eerstejaars HAN-studenten onderzocht gedurende drie achtereenvolgende jaren.

[image=198178]

Herkomst
Of een leerling succesvol is in het hoger beroepsonderwijs hangt sterk af van de school van herkomst. Metameerleerlingen zijn het meest succesvol, aldus het onderzoek van de HAN. Decaan Frans Meijs verklaart het mooie resultaat van Metameer: “Bij ons is loopbaanoriëntatie verplicht. Leerlingen moeten goed nadenken over de vraag ‘Wat wil ik?’ Zij moeten hun studiekeuze verantwoorden in hun persoonlijk dossier. Leerlingen krijgen zo het gevoel dat de loopbaankeuze iets van hen is.” Begeleiding van betrokken docenten, de decaan en mentor helpen hen daarbij. Maar de inhoudelijk goede havo-opleiding van Metameer is nog belangrijker voor het studiesucces van leerlingen.

Metameer
Metameer staat voor vernieuwend en kwalitatief goed onderwijs. Leerlingen krijgen onderwijs van zeer betrokken docenten. De sector havo/vwo bereidt de havo-leerlingen voor op een opleiding in het hoger beroepsonderwijs. In alle vakken leren leerlingen belangrijke vaardigheden die zij nodig hebben in het hbo. Dit werpt haar vruchten af. De havo-leerlingen van Metameer doen het uitstekend, zo blijkt uit het studiesucces in het eerste jaar aan de HAN.
Meer berichten