BIG Challenge Land van Cuijk, met o.a. Jos Nielen, Twan en José Jochems, Pieter en Tilly Egelmeers, Antoine, Monique en Tim van Loon, pluimveehouder Sjaak en Marja van Haare, familie Rullen.
BIG Challenge Land van Cuijk, met o.a. Jos Nielen, Twan en José Jochems, Pieter en Tilly Egelmeers, Antoine, Monique en Tim van Loon, pluimveehouder Sjaak en Marja van Haare, familie Rullen. Foto: Willemien de Groot

Boeren Land van Cuijk halen ruim 7 ton op met Alpe d'HuZes

Opmerkelijk 2.368 keer gelezen

ALPE D'HUEZ | Een groot aantal boeren uit het Land van Cuijk heeft afgelopen week, samen met 183 collega's uit de agrarische sector, onder de noemer BIG Challenge (farmers against cancer) tijdens Alpe d'HuZes ruim 740.000 euro bij elkaar gewandeld en gefietst voor onderzoek naar kanker.

Big Challenge is al (elf) jaar de grootste deelnemersgroep aan Alpe d'HuZes. Door deelname aan Alpe d'HuZes willen Nederlandse boeren laten zien dat hen niet alleen de gezondheid en het welzijn van de dieren aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker. "Mijn vrouw Marijke is overleden aan kanker. Vorig jaar liep ik een keer de berg op, dit jaar heb ik hem drie keer gefietst. Het is doorzetten; maar dat moet een kankerpatiënt ook. We laten ons zo als agrarische sector positief zien. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als sector toe in staat zijn", zegt Jos Nielen, zelf melkveehouder uit Katwijk.
BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling. In de afgelopen jaren haalden boeren ruim 9,4 miljoen euro op voor onderzoek tegen kanker. Dit jaar werd 740.123 euro opgehaald. Dat is volledig gedoneerd aan Alpe d'HuZes/KWF Kankerbestrijding.

De finish van BIG Challenge.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant