Oefening van natuurbrandbestrijding in Sint Anthonis.
Oefening van natuurbrandbestrijding in Sint Anthonis. (Foto: SK-Media.nl)

Korpsen oefenen bestrijding natuurbrand Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

SINT ANTHONIS | Brandweerkorpsen van Sint Anthonis, Wanroij en De Rips hebben afgelopen week samen met Staatsbosbeheer een oefening op natuurbrandbestrijding uitgevoerd.

Voor deze oefengelegenheid werd een fictieve natuurbrand in scene gezet in de omgeving van de Schaapskooi aan de Heideweg in Sint Anthonis. Door een westenwind werd natuurkampeerterrein De Vlagberg door het vuur bedreigd en moest ontruimd worden. Daarbij leerde de calamiteitenorganisatie van Staatsbosbeheer de juiste prioriteiten te stellen. Leerzame verbeterpunten blijven er altijd. Zo verliep de samenwerking tussen de regio's Brabant-Zuidoost en Brabant-Noord goed, maar haperde techniek soms. Groot watertransport werd ingezet en toch blijft waterwinning in de (droge) natuur een aandachtspunt.

Waardevolle oefening
"Het was een waardevolle oefening met ruim vijftig collega's. Een goede inbreng voor toekomstige inzet en nieuwe oefeningen", aldus oefencoördinator Egbert van Driel. Officier van dienst Bob Heijl vult aan: "In mijn functie als officier wil ik graag alle dilemma's overzien. Dit was een leuke oefening waaruit blijkt dat communicatie tussen de verschillende partners en de afstemming in het veld een uitdaging is."

Meer berichten