Collecteton Kerststal Sint Anthonis opengebroken; giften gestolen.
Collecteton Kerststal Sint Anthonis opengebroken; giften gestolen.

Collecteton Kerststal Sint Anthonis opengebroken; giften gestolen

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

SINT ANTHONIS | Tijdens Kerstmis is de collecteton bij de Kerststal in Sint Anthonis opengebroken. De giften van de dagen daarvoor zijn weggenomen. Volgens het Sint Antoniusgilde is de opbrengst minimaal, maar de impact van de diefstal groot.

Al vele jaren bouwt het Sint Antoniusgilde uit Sint Anthonis elk jaar in december een levensgrote kerststal op op het grasveld van de Brink. Dit gebeurt in prima samenwerking met gemeente en parochie en dankzij de vele vrijwilligers die hier hun tijd in steken. Tijdens de advents- en kersttijd is de kerststal een plek waar mensen komen kijken naar de mooie stal met levende dieren, om te luisteren naar kerstmuziek of om de heerlijke soep te proeven en te kopen. Op kerstavond komen vele kinderen en hun ouders na de herdertjesviering in de kerk samen bij de stal om onder het genot van warme chocolademelk en glühwein het begin van kerst te vieren. De stal kunnen we elk jaar weer plaatsen dankzij een bijdrage van de gemeente, maar ook door de giften die bezoekers doen in de oude houten karnton die aan de kerststal is bevestigd. Al die jaren heeft deze ton daar zijn goede werk gedaan, zonder dat iemand ooit de behoefte voelde om ze open te breken. Helaas tot deze kerst", aldus Arno Rombouts, deken en schrijver van het Sint Antoniusgilde. "Op de ochtend van de tweede kerstdag troffen onze gildebroeders een opengebroken collecteton aan, waaruit de opbrengst van de giften van de dagen ervoor was verdwenen. Het Sint Antoniusgilde is erg teleurgesteld dat iemand nota bene tijdens kerst het nodig vond om de giften te stelen. Aangezien we de ton regelmatig legen, gaat het niet om een groot bedrag, maar het feit dat iemand het lef heeft dit te doen, raakt de leden van het gilde zeer. We laten ons echter niet uit de wind slaan; de collecteton is inmiddels weer gerepareerd en hangt weer op zijn oude plek."
De kerststal op de Brink in Sint Anthonis is nog tot en met 6 januari dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 21.00 uur (m.u.v. oudjaarsdag, dan is de stal gesloten). Getuigen van de diefstal kunnen deze melden bij de politie via tel. 0900-8844.

Meer berichten