Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Sfeerbeeld van Cuijk on Ice 2019-2020.
Sfeerbeeld van Cuijk on Ice 2019-2020. (Ten Haaf Fotografie)
EXCLUSIEF

Cuijk on Ice stopt met organiseren van ijsbaan: 'Het is na elf jaar genoeg geweest'

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

CUIJK | Cuijk on Ice stopt met het organiseren van de ijsbaan. Frans Bus, die het initiatief voor een ijsbaan in het centrum van Cuijk in 2008 nam en elf succesvolle edities realiseerde, vindt het na elf jaar genoeg geweest. Ook zijn vrouw Connie en medebestuurslid Gerard staan achter dit besluit. "Het werk is in al die jaren hetzelfde gebleven, maar wij zijn ondertussen elf jaar ouder geworden", vertelt Frans.

Door Martijn Schwillens

"Het is gewoon enorm lastig om mensen te vinden die de kar willen trekken", verduidelijkt Frans. "Afgelopen jaren zijn we op zoek gegaan naar iemand die het stokje van ons wil overnemen, maar dat is helaas niet gelukt." Connie lacht. "Je hebt maar één echtpaar nodig dat zo gek is als wij. Maar dat lijkt er niet te zijn." Frans vervolgt: "Cuijk on Ice slokt bij ons de hele maand december op. Er moet altijd iemand van het bestuur aanwezig zijn. Ging ik eten, ging Connie naar de baan en andersom. Kerst vierden we nauwelijks, Sinterklaas evenmin. Onze (klein)kinderen vinden het ook wel eens leuk om rond Kerstmis met ons te kunnen eten."

Vrijwilligers
Frans heeft de vrijwilligers dinsdagavond geïnformeerd. "Aan hen heeft het zeker niet gelegen. We hebben altijd de beschikking gehad over genoeg handjes. Bij de op- en afbouw en tijdens de schaatsuren of het prepareren van het ijs om tien uur 's avonds. Zij hebben uren en dagen vrijgemaakt in de maand dat mensen doorgaans het liefste thuis zijn. Maar als bestuurslid moet je er altijd zijn en ook altijd bereikbaar zijn. We kunnen nu met een grote lach terugkijken omdat het altijd zo goed is gegaan." Connie: "Het is genoeg geweest. Het vergt gewoon enorm veel van ons. We zouden het eerst drie jaar doen. Dat werden er zes en afgelopen jaar was alweer editie elf. We wilden niet in een situatie terecht komen dat we met tegenzin naar het Louis Jansenplein zouden gaan."

Goede cijfers
Cuijk on Ice draaide elf jaar lang met goede cijfers, mede dankzij een bereidwillige hoofdsponsor. "We hebben nooit problemen gehad met sponsoring. Ik heb altijd gezegd: 'Als dat het geval is, dan is het draagvlak weg.' Als we genoeg in de pot hadden zitten, stopte ik ook met sponsors werven, want de winkeliers hebben het geld harder nodig dan wij." Ook over de gemeente Cuijk niets meer dan lof. "Zij hebben ons altijd gesteund waar mogelijk. Zowel onze hoofdsponsor als de burgemeester had begrip voor ons besluit."

Meer berichten