<p>DJ Dawnfire alias Jaimy Ernste tijdens de recente Harder Styles DJ-Marathon in Alphen aan de Rijn.</p>

DJ Dawnfire alias Jaimy Ernste tijdens de recente Harder Styles DJ-Marathon in Alphen aan de Rijn.

(Foto: DJ Dawnfire)

Cuijkse deejay DJ Dawnfire zet ‘hard’ wereldrecord neer

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

CUIJK | DJ Dawnfire, ook bekend als Jaimy Ernste, heeft samen met collega-deejays een wereldrecord neergezet. De Cuijkenaar was één van de deejays die tien dagen lang, 245 uur non-stop, hardstyle housemuziek draaiden tijdens de Harder Styles DJ-Marathon. “Deze hardstyle-marathon was een mooi tussendoortje, maar ik hoop snel weer in de clubs en op festivals te mogen draaien”, zegt Ernste.

Door Martijn Schwillens

Organisatoren van festivals, evenementen en DJ’s hebben een uitdagende tijd achter de rug met de sluiting van clubs en het schrappen van festivals door de coronamaatregelen. Om de DJ’s een hart onder de riem te steken en het uitgaanspubliek entertainment te geven, organiseerden de titelhouders Anthony Donner en Amrish Raghosing van de langste DJ Marathon voor de hardere stijlen (7 dagen non-stop draaien) onlangs een nieuwe wereldrecordpoging op de DJ School in Alphen aan de Rijn. Ook Ernste deed hieraan mee. “Via mijn platenlabel werd ik gevraagd om te komen draaien. Omdat vanwege corona alles stilligt, zijn er veel evenementenorganisaties die nu livestreams organiseren.”

‘Deze hardstyle-marathon was een mooi tussendoortje, maar ik hoop snel weer op festivals te mogen draaien’

In het geval van de Harder Styles DJ-Marathon zelfs 245 uur aan één stuk. “Allerlei stijlen kwamen aan bod. Het was voor mij een leuke manier om even bezig te zijn, want de afgelopen anderhalf jaar hebben er wel ingehakt”, vertelt Ernste. Daarmee doelt hij op het overlijden van zijn vader en het feit dat hij nergens heeft kunnen draaien. “Ik zou draaien op Defcon en zelfs afsluiten op het Intents Festival. Als ik dan zie dat er wel 30.000 mensen door elkaar in het stadion mogen zitten en de Formule 1 mét camping doorgaat... Daar vind ik wat van, maar je doet er helaas niets aan.”

Nieuwe releases
Ondertussen blijft Ernste werken aan nieuwe tracks. “Er is elke maand wel een nieuwe release. Hoe vaak ik iets uitbreng en wat voor tracks ik release, is afhankelijk van de emotie waar ik in zit op dat moment”, legt Ernste uit. Het werk van DJ Dawnfire is te vinden op Spotify en via zijn website Dawnfiredj.com.

Meer berichten