Wildcrossers richten vernielingen aan in bossen Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Politie

SINT ANTHONIS | BOA's van Samen Sterk in Brabant (SSiB) hebben afgelopen zondag samen met BOA's van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, gemeenten en politie in de gemeenten Sint Anthonis, Sint-Oedenrode, Asten en Bergeijk, op verschillende locaties tegen wildcrossen in de bossen. Deze grootschalige controle had tot doel om overlast van crossmotoren en quads tegen te gaan en zo de kwetsbare natuur te beschermen. Deze handhavingsactie heeft geresulteerd in een aantal processen verbaal.

Handhavers van de diverse organisaties sloegen de handen ineen. Het was een nuttige en vruchtbare samenwerking. Er zijn processen verbaal opgemaakt voor het rijden in gebieden waar dat niet is toegestaan en voor omgebogen en besmeurde  kenteken platen. Er zijn in totaal vijf motoren staande gehouden en acht processen verbaal opgemaakt.

Dwars door omheining
Een groep van zes motorcrossers heeft vernielingen veroorzaakt in de bossen van Sint Anthonis. De motorcrosser die voorop reed negeerden het stopteken (riep nog "ik stop niet!"), reed om een geparkeerde jeep heen het bos in om vervolgens een weide in te rijden. Deze weide was afgebakend met prikkeldraad en daar reed hij dwars doorheen waardoor drie weipalen braken. Over een afstand van ongeveer 100 meter trok hij het prikkeldraad los van de overige palen. Vervolgens brak het prikkeldraad dat terugzwiepte. Het is onbekend of de overige twee motorcrossers die hun voorganger volgde en ook het stopteken hadden genegeerd zijn verwond door het terugzwiepende prikkeldraad. Doordat de afstand tussen het prikkeldraad en de BOA's groot was, zijn deze niet gewond geraakt. Achter deze drie crossers reden de andere drie van de groep. Eén van hen kon staande worden gehouden. 
Het handhavingsteam roept iedereen op het buitengebied in de gaten te blijven houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432. 

Meer berichten