De Grotestraat in Cuijk waar de mishandeling plaatsvond.
De Grotestraat in Cuijk waar de mishandeling plaatsvond.

Agenten in Cuijk mishandeld nadat ze jongen hadden ontzet

  •   keer gelezen   Politie

CUIJK | In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Cuijk enkele agenten mishandeld. Zij schoten een man te hulp die door een groep van vier mannen werd aangevallen. 

Toen twee andere agenten hulp kwamen verlenen, konden drie verdachten, waarvan één van hen onder hevig verzet, worden aangehouden. De aangehouden verdachten zijn mannen van 53 jaar en 23 jaar uit Cuijk en een 21-jarige man uit Sint Agatha. De agenten doen aangifte.  
Rond 3.00 uur kreeg de politie een melding van een opstootje aan de Grotestraat in Cuijk. Twee agenten waren als eerste ter plaatse. Zij zagen dat één man werd aangevallen door een aantal mannen. Daarbij kreeg het slachtoffer enkele duwen en werd aan zijn shirt getrokken. De agenten waren niet in uniform, maar droegen hun politieketting met daaraan hun pasje zichtbaar op de borst. Daarbij riepen ze met luide stem dat ze van de politie waren. 
Toen de agenten de jongen wilden ontzetten, keerden de andere mannen zich tegen hen. Twee van hen gaven een agent een klap. Een derde man greep een andere politieman vast en probeerde hem te verwurgen. Het duurde enige tijd voordat hij zich wist te bevrijden.

Getuigen
Ten tijde van het incident bevond zich een grote groep mensen op de Grotestraat. Door de politie zijn direct enkele getuigen gehoord. Er worden meer getuigen gezocht. Daarnaast is de politie op zoek naar de jongen die werd aangevallen door meerdere personen. Nadat deze jongen was ontzet, verdween hij.
Melden kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook: 0800-7000.
 

Meer berichten