De recherche deed afgelopen week uitgebreid onderzoek in de woning van Johannes V. uit Beers.
De recherche deed afgelopen week uitgebreid onderzoek in de woning van Johannes V. uit Beers. (Foto: SK-Media.nl)

Nog veel vraagtekens in zaak Johannes V.

  •   keer gelezen   Politie

BEERS | Het dorpje Beers was vorige week even middelpunt van de landelijke media. Aanleiding was de zelfdoding van Johannes V., die ervan wordt verdacht anderhalve week geleden een meisje van elf jaar in Roemenië te hebben ontvoerd, misbruikt en vermoord.

In de woning van V. werd vorige week uitgebreid onderzoek gedaan door de recherche, die nauw samenwerkt met de autoriteiten in Roemenië, waar deze zaak voor veel ophef heeft gezorgd. De 46-jarige V. kwam al snel in beeld als verdachte in de zaak, maar werd eerder bij gebrek aan aanknopingspunten vrijgelaten in Roemenië. Hierop vloog de Beersenaar naar Nederland. Toen niet veel later de betrokkenheid van V. duidelijk werd, sloeg deze op de vlucht. Hij kwam maandagmiddag 23 september om het leven toen hij bewust inreed op een vrachtauto op de provinciale weg bij Escharen.
Een dikke week later zijn er nog veel vraagtekens. Hoe kan het bijvoorbeeld dat V. nog thuis zijn auto heeft kunnen pakken terwijl hij al als verdachte in beeld was? Een rondgang die Omroep Brabant maakte in Beers maakte duidelijk dat V. een rustige man was die niet opviel bij buurtbewoners. Zijn ex-vriendin vertelde tegenover de regionale omroep dat V. in het verleden meerdere zedendelicten heeft gepleegd, maar het OM noch de politie wil dit bevestigen. Ook wil de politie niet kwijt of een huiszoeking in Langenboom afgelopen vrijdag verband houdt met de zaak.
In het onderzoek is tot nu toe geen enkele aanwijzing gevonden voor de betrokkenheid van V.'s vrouw in deze zaak. Die suggestie werd op social media gewekt.

Meer berichten