Afgelopen dinsdag vond in Cuijk een integrale controle plaats. Ook de politie deed mee.
Afgelopen dinsdag vond in Cuijk een integrale controle plaats. Ook de politie deed mee. (Foto: SK-Media.nl)

Integrale controle in Cuijk leidt tot vele boetes en constateren tientallen misstanden

  •   keer gelezen   Politie

CUIJK | Bij een grootschalige integrale controle in Cuijk hebben verschillende instanties, waaronder politie en opsporingsambtenaren, afgelopen dinsdag boetes uitgeschreven en verschillende misstanden geconstateerd.

Wijkagenten, toezichthouders Bouwen, medewerkers Werk en Inkomen en Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de gemeente, medewerkers van SVB, UWV en Bemoeizorg (gezamenlijk bekend als UIT!) controleerden tijdens de huisbezoeken op illegale bouwconstructies, hennepkwekerijen, onderverhuur van kamers en bedrijfsactiviteiten. Op 49 van de 85 bezochte adressen werden onregelmatigheden geconstateerd.
Zo bleken bij tien van veertien gecontroleerde adressen de gegevens uit de basisregistratie (BRP) niet in orde. Hierop volgt aanvullend onderzoek. Bij zeventien als leegstaand pand bekend staande adressen, bleek sprake van kamerverhuur aan arbeidsmigranten, verhuur of mensen waren vergeten om zich in te laten schrijven. Toezichthouders constateerden vier overtredingen qua bestemmingsplan, terwijl bij een werkplekcontrole van het UWV overtredingen in het kader van Bouwbesluit en het bouwen zonder omgevingsvergunning werden geconstateerd.

Boetes
Bij een controle op het nieuwe hondenbeleid, parkeren en fietsen werden twaalf boetes uitgeschreven door Boa's en één waarschuwing gegeven. Op diverse locaties in Cuijk vonden ook snelheidscontroles plaats (met behulp van lasergun en rollenbak). In totaal zijn 49 personen staande gehouden en bekeurd voor onder andere snelheid, gordel en bellen.

Meer berichten