Hoogspanningsmast.
Hoogspanningsmast.

Koperdieven stelen bliksemgeleider uit hoogspanningsmast in bossen Overloon

  •   keer gelezen   Politie

OVERLOON | De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer weten over een opmerkelijke diefstal in de Overloonse Duinen. Koperdieven hebben daar tussen 3 en 13 januari een bliksemgeleider gestolen uit een hoogspanningsmast in de bossen nabij het Schaartven in Overloon.

Om de bliksemgeleider te bemachtigen, moeten de dieven in de mast klimmen en de koperen geleider alsook verschillende koperdraden wegknippen. De dieven hebben ongeveer 250 meter aan koper weggeknipt en gestolen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, omdat vaak een stuk bliksemgeleider blijft hangen en tegen de hoogspanningskabel kan stoten. Op deze manier loopt er 150.000 Volt (dodelijk) op de grond. Dit is gevaarlijk voor bijvoorbeeld spelende kinderen of wandelaars met honden in de buurt van een hoogspanningsmast.
De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal of personen die een verdacht voertuig in de buurt van de hoogspanningsmast in de bossen van Overloon heeft gezien tussen vrijdag 3 en maandag 13 januari. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of 0800-7000 (Anoniem).

Meer berichten