Frank Schrijen werd zondagavond dood in zijn woning gevonden. (Foto: SK Media)
Frank Schrijen werd zondagavond dood in zijn woning gevonden. (Foto: SK Media)

Wat is motief voor moord op Frank Schrijen?

  •   keer gelezen   Politie

BOXMEER | De politie doet onderzoek naar het overlijden van Frank Schrijen. De 56-jarige Boxmerenaar is in zijn eigen woning aan de Steenstraat door geweld om het leven gebracht. Eén van de scenario's waar de politie rekening mee houdt, is roofmoord. Zo geven meerdere bronnen tegenover deze krant aan dat veel mensen wisten dat Schrijen over veel cash geld beschikte.

Door onze redactie

Schrijen is bij iedereen bekend in Boxmeer. Vooral als tonprater. Voor zijn optredens liet hij zich vaak cash uitbetalen. Dat is bij meer mensen bekend. Ook is bekend dat Schrijen na een optreden met dat cashgeld op zak naar huis ging. Het vermoeden bestond zodoende dat hij veel geld in huis had. Roofmoord is dan ook één van de scenario's waar de politie rekening mee houdt.

Gevonden door bekenden
Zondag rond 21.45 uur kwam bij de politie een melding binnen van bekenden van de man. Ze troffen hem dood in zijn woning aan. Door de omstandigheden waaronder hij in de woning werd aangetroffen, werd een onderzoek opgestart. Uiteindelijk bleek dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen. In en rond de woning is door de politie uitgebreid technisch onderzoek verricht. Ook is er buurtonderzoek gedaan en wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.
Sinds bekend werd dat het om Frank Schrijen gaat, stromen met name op social media de condoleances binnen. Onder meer collega-tonprater Berry Knapen sprak zijn medeleven uit. De Boxmeerse burgemeester Karel van Soest gaf aan 'onthutst te zijn'. Carnavalsvereniging De Geitenbok laat op haar website weten 'geschokt en bedroefd te zijn': "Boxmeer verliest hiermee wederom een markante Boxmeerenaar."

Getuigen gezocht
Getuigen of personen die meer weten over de gewelddadige dood van Schrijen worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

Meer berichten