Inbraakpreventieactie in Cuijkse woonwijk

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK - De politie heeft dinsdag 3 februari een actie tegen woninginbraken in de Heeswijkse Kampen in Cuijk gehouden. Agenten en BOA's surveilleerden door de wijk en lieten 'witte voetjes' achter op inbraakgevoelige plekken.

[image=287553]

Doel van de actie was inwoners bewust te maken van inbraakgevoelige situaties in en rond hun woningen. Denk hierbij aan openstaande ramen, deuren en poorten en kostbaarheden die van buitenaf zichtbaar zijn.
Tijdens de controle werd er gecontroleerd op inbraakgevoeligheid. Bij het controleren van de woningen werden door de agenten zogenaamde 'voetjes' achtergelaten. Dit zijn kartonnen voetjes in de vorm van een schoenafdruk met daarop de tekst: "deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn". Bij alle gecontroleerde woningen waar de bewoners thuis waren, deelden de agenten hun preventietips met de bewoners en wezen zij hen op het inbraakrisico.

Resultaten
In totaal werden 61 voetstapjes/ flyers bij bewoners achtergelaten, 55 bewoners mondeling preventietips gegeven en 4 brieven aan hondenbezitters uitgereikt met daarin inbraakpreventietips.
Meer berichten