Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Een 83-jarige man raakte afgelopen zwaargewond nadat hij werd aangereden. De scooterrijder vluchtte.</p>

Een 83-jarige man raakte afgelopen zwaargewond nadat hij werd aangereden. De scooterrijder vluchtte.

(Foto: SK-Media)

‘Hoe kun je het stoer vinden om een oude gewonde man te laten liggen?’

  •   keer gelezen   Politie

CUIJK/KATWIJK | Bij een ongeluk op het fietspad nabij de Nielt, in het park naast de Kraaijenbergse Plassen tussen Cuijk en Katwijk, is afgelopen woensdag een 83-jarige man zwaargewond geraakt nadat hij was aangereden door een scooterrijder. Een verdachte zit vast en zwijgt. Ook getuigen houden zich stil. “Hoe kun je het stoer vinden om een oude gewonde man zo te laten liggen?”

Door Martijn Schwillens

Het zal je opa maar wezen. Met die insteek schreef Louise Kemner op Facebook een uitgebreid betoog over wat haar grootvader afgelopen woensdag was overkomen. “De politie heeft een verdachte, maar die weigert te praten en beroept zich op zijn zwijgrecht. Ook is er iemand gehoord die weet wie het gedaan heeft, maar ook die persoon houdt zijn mond dicht”, sombert Kemner. “Het is niet stoer om op dit moment je mond dicht te houden. Het is niet iets om over op te scheppen. Het is niet om te lachen.”

‘De politie heeft een verdachte, maar die weigert te praten en beroept zich op zijn zwijgrecht’

Onderzoek in volle gang
Bekend is dat de scooterrijder voorafgaand aan het ongeval (dat rond 13.00 uur plaatsvond) al meerdere verkeersovertredingen had gemaakt bij de A73. Zo reed hij onder andere over de middenberm en de vluchtheuvel. De politie gaf de bestuurder een stopteken, maar de bestuurder negeerde dit en ging er snel vandoor. Enige tijd later hoorden de collega’s via de portofoon dat er een ongeval was geweest, waarbij een scooterrijder zou zijn gevallen. Ter plaatse zagen de collega’s op het fiets- en wandelpad langs de Nielt een man ernstig gewond op de grond liggen. De man liep onder meer een trauma, meerdere botbreuken en gekneusde ribben op. Ook moest hij worden geopereerd aan zijn kaak. De scooterrijder keek niet naar de man om en vluchtte.
Ondertussen is het politie-onderzoek naar de toedracht van het ongeluk in volle gang. Zo is buurtonderzoek verricht. De politie is op zoek naar camerabeelden en getuigen. Deze kunnen zich melden via tel. 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer berichten