Werkstraf Gravenaar voor ontucht met meisje (11)

  •   keer gelezen   Politie
GRAVE - De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 37-jarige man uit Grave veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. De man pleegde via de webcam ontucht met een elfjarig meisje. Hij moet haar een schadevergoeding betalen van 500 euro.

[image=289681]

De man had in de periode van maart 2010 en januari 2011 gedurende een paar weken chatcontact met het meisje en vroeg haar zichzelf uit te kleden voor de webcam, terwijl hij toekeek.
Volgens de verdachte kleedde het meisje zichzelf vrijwillig uit. Of dit het geval was doet er voor de rechtbank niet toe. De man had zich bewust moeten zijn van de kwetsbaarheid van het ruim twintig jaar jongere meisje. Hij had haar juist in bescherming moeten nemen door bijvoorbeeld het contact te beëindigen. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij dit naliet. Ook het grote leeftijdsverschil weegt de rechtbank zwaar mee.
De rechtbank heeft in strafmatigende zin gelet op het feit dat de man niet eerder is veroordeeld voor soortgelijke delicten en dat niet is gebleken dat hij zich hier na januari 2011 mee bezighield. De rechtbank acht een voorwaardelijke gevangenisstraf zoals de officier van justitie eiste daarom niet aan de orde. De rechtbank houdt er bovendien rekening mee dat de redelijke termijn waarbinnen de zaak behandeld had moeten zijn, is geschonden
Meer berichten