Drugslab ontdekt in Mook

  •   keer gelezen   Politie
MOOK- Naar aanleiding van een melding over rookontwikkeling in een bedrijfspand, ontdekte de gealarmeerde hulpdiensten dinsdagavond 21 april daar een drugslab. De politie heeft de omgeving afgezet en twee personen aangehouden.

[image=305945]

Rond 19.00 uur dinsdagavond kwam de melding binnen dat er rook was gezien bij een bedrijfspand aan de Bovensteweg. Toen politie en brandweer op verkenning gingen naar de rookontwikkeling, ontdekten zij in de bedrijfsloods een drugslab aan. Daarbij zijn twee verdachten door politieagenten aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Dit gebeurde na een korte achtervolging, waarbij een waarschuwingsschot is gelost door de politie. Er raakte niemand gewond. De beide verdachten worden gehoord over de zaak. Verdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

Onderzoek
Experts van het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) hebben het pand samen met de brandweer dinsdagavond veiliggesteld. In het lab bevonden zich chemicaliën en apparatuur, voor de productie van synthetische drugs. De politie heeft het terrein afgezet en de hele nacht bewaakt. In de loop van de woensdag zal door de Forensische Opsporing van de politie een verkenning worden uitgevoerd en het drugslab gedetailleerd in kaart worden gebracht. Wanneer de experts van het LFO beginnen met de ontmanteling is nog niet bekend.

Ondermijningsteam Limburg
De politie in Gennep werkte onder andere samen met het ondermijningsteam Limburg en de Landelijke Faciliteit Ontmanteling. De actie m.b.t. het drugslab sluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.
Meer berichten