Afbeelding

Getuigen gevaarlijke achtervolging gezocht

Politie 92 keer gelezen
GRAVE/OVERLANGEL - De politie is op zoek naar mensen die vrijdagmiddag 22 mei getuige of benadeelde zijn geweest van een achtervolging van een man die zich tussen Grave en Overlangel erg gevaarlijk gedroeg in het verkeer.

Surveillerende agenten zagen de 52-jarige man uit Grave rond 16.30 uur op de Monseigneur Borretstraat in zijn woonplaats in een auto rijden. Omdat ze wisten dat hij werd gezocht voor een eerder gepleegd strafbaar feit, wilden ze hem aanhouden. De man ging er echter met hoge snelheid vandoor. Via de Bronkhorstweg, de Pannestaartweg en de Oude Maasdijk reed hij naar de Oude Graafsestraat in Overlangel. Onderweg werden in de bebouwde kommen snelheden van rond de 100 km/u gehaald. De politiemensen zagen daarbij dat de man enkele malen bijna een ongeval met een andere weggebruiker veroorzaakte. Op de Oude Graafsestraat stopte de verdachte. Toen een agent naar hem toeliep, reed de man in zijn richting. De agent loste daarop een waarschuwingsschot waarna de verdachte zijn auto stilzette en aangehouden kon worden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De politie verzoekt getuigen van de achtervolging of mensen die tijdens de achtervolging door de man in gevaar zijn gebracht, om zich te melden. Dat kan telefonisch via 0900-8844.

[image=307570]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant