Pyromaan actief in Cuijk?

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK/SINT AGATHA | In Cuijk is vrees ontstaan dat een pyromaan in de gemeente actief is. Die angst volgt na twee branden afgelopen zaterdagavond in Sint Agatha. Daarbij gingen twee auto's, een caravan en een garage volledig verloren. De politie gaat uit van brandstichting en heeft inmiddels meerdere rechercheurs op de zaak gezet. De branden betekenen dat sinds februari 2014 tenminste veertien auto's, busjes en/of caravans in de gemeente Cuijk (hoogstwaarschijnlijk) in brand zijn gestoken.

[image=279207]

Tussen februari en november 2014 vonden er acht (auto)branden plaats in Cuijk. Daarna bleef het zes maanden rustig, maar het aantal autobranden in Cuijk en omgeving is de voorbije vier maanden weer aanzienlijk te noemen. In april ging aan het Marter-revier een auto in vlammen op en sindsdien volgden twee autobranden aan het Maasveld, werd aan De Wiel een invalidenwagen in brand gestoken en afgelopen zaterdagavond volgden de twee branden aan de Gildeweg en Drogesestraat in Sint Agatha. Daarbij zijn mogelijk videobeelden opgenomen van de dader(s).

Verband
De politie houdt er inmiddels rekening mee dat een pyromaan actief is in de omgeving Cuijk, maar wil niet bevestigen dat er een causaal verband is tussen de veertien branden die de voorbije negentien maanden in de gemeente Cuijk plaatsvonden. Tot slachtoffers hebben de branden nog niet geleid, maar bij de vuurhaarden die afgelopen zaterdag plaatsvonden kon maar net voorkomen worden dat de vlammen oversloegen naar de woningen, waar zich op dat moment ook mensen bevonden.
De politie sluit vooralsnog een verband tussen de branden in Sint Agatha en de grote brand, die afgelopen zaterdagavond de bedrijfspanden van PrimeTime en KappersFoods op het industrieterrein in Cuijk in de as legde, uit. De oorzaak van die brand is nog niet bekend.
Meer berichten