Onderzoek naar feestgangers uit St Anthonis

  •   keer gelezen   Politie
SINT ANTHONIS - Naar aanleiding van een aanrijding in Arcen in de nacht van zaterdag op zondag, tussen een voetganger en een touringcarbus is de politie gestart met een onderzoek. De voetganger ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De betrokkenen zijn afkomstig uit Sint Anthonis.

[image=287553]

Een touringcarbus vertrok rond 02.00 uur vanaf de Oktoberfeste in Arcen om de passagiers - afkomstig uit Sint Anthonis - naar huis te brengen. Op de Broekhuizerweg liepen enkele voetgangers, de door de bus werden gepasseerd. Er is daarbij op de zijkanten van de bus geslagen, waarna er een ruit kapot ging.
Door nog onbekende oorzaak is vervolgens een man aangereden en vermoedelijk onder de wielen van het voertuig terecht gekomen. Onder andere een traumahelikopter is ingezet voor de hulpverlening van het slachtoffer, die bij de aanrijding ernstig gewond raakte.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van dit incident, om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak. De inzittenden van de bus en de directe omstanders worden gehoord. De chauffeur uit Beugen is aangehouden en gehoord over het voorval. Uit een blaasproef is vastgesteld dat hij niet onder invloed achter het stuur zat van de touringcarbus. Daarnaast zal er technisch onderzoek worden verricht aan het betrokken voertuig.
Meer berichten