Boxmeer 'op slot' tegen inbrekers

  •   keer gelezen   Politie
BOXMEER - De politie heeft gisteren (woensdag), samen met een aantal externe partners, vier uur lang een preventieve actie in Boxmeer gehouden. Op drie locaties werden automobilisten aangesproken, 1500 voertuigen werden gecontroleerd. Zij kregen een folder mee met daarin onder andere tips om woninginbraken te voorkomen.

[image=287548]

In totaal werden 2500 folders met tips uitgedeeld. In het kader van de campagne 'Samen tegen Inbrekers' waren ook burgers betrokken bij de actie. Zij informeerden hun dorpsgenoten over het doel en vertelden hoe zij kunnen helpen inbrekers een halt toe te roepen. De politie benadrukt altijd '112' te bellen bij verdachte situaties dan wel (mogelijke) inbraken.

Controle
Bij de controlepunten bleken een aantal bestuurders nog bekeuringen open te hebben staan. Deze werden ter plaatse geïnd. Tijdens de controle werden ook de woonwijken Luneven en Bakelgeert Noord bezocht. In deze wijken werden woningen gecontroleerd op inbraakgevoeligheid en bewoners ontvingen een brief met tips om woninginbraak te voorkomen.
Bij de controle werden 18 agenten ingezet. Daarnaast waren vier burgers, twee BOA's van de gemeente en acht studenten (HTVP) van het Willem I College uit 's-Hertogenbosch actief bij de actie.

ANPR-voertuigen
Bij de controle werden ook ANPR-voertuigen (Automatic Number Plate Recognition) ingezet. In het kentekenherkenningssysteem staan kentekens opgeslagen. Dit zijn kentekens van voertuigen van personen die eerder onder verdachte situaties zijn gecontroleerd, of van personen die nog boetes hebben openstaan. Daarnaast bevat het systeem kentekens van voertuigen van woninginbrekers uit het hele land, die eerder zijn aangehouden voor woninginbraken. Zodra het systeem een 'verdacht' kenteken herkent, wordt de bestuurder gecontroleerd.
Meer berichten