Gewonde kids op 'onveilige' Jan van Cuijkstraat

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK - Twee fietsers zijn dinsdagmiddag bij de rotonde aan de Jan van Cuijkstraat in Cuijk gewond geraakt. Een jongen en een meisje kwamen hard ten val toen zij met de fietsen in elkaar raakten. Beide kinderen zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

[image=288573]

De politie heeft de gemeente Cuijk in kennis gesteld en gaat met de gemeente praten over de verkeerssituatie op de Jan van Cuijkstraat. Al langer wordt geklaagd over de onveilige situatie ter plaatse en al eerder kwamen fietsers ten val. "Dat dit een keer zou gaan gebeuren, is niet vreemd", aldus een getuige van het ongeval. "De gemeente Cuijk heeft hier zelf om gevraagd door er een gevaarlijke situatie van te maken."

Onoverzichtelijk
Bij de rotonde worden fietsers de versmalde rijbaan opgestuurd, terwijl anderen rechtdoor fietsen over het zebra- of fietspad. Leerlingen van basisschool De Zevensprong, die wegens een verbouwing tijdelijk worden gehuisvest in het voormalige ROC-gebouw aan de Jan van Cuijkstraat, krijgen bij de rotonde te maken met een afgesloten fietspad en een wirwar aan borden. Voor iedereen (fietsers, voetgangers, automobilisten) is onduidelijk wat van hem of haar wordt verwacht. Een nieuw geplaatst bord heeft in die zin nog geen oplossing gebracht voor de situatie. Na eerdere valpartijen zijn vandaag dus voor het eerst twee kinderen gewond geraakt door een val.
Meer berichten