Zes jaar cel en tbs voor Cuijkenaar Frank R.

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK/ASSEN – Zedendelinquent Frank R. heeft vandaag voor de rechtbank in Assen een straf van zes jaar cel plus TBS met dwangverpleging opgelegd gekregen. De 49-jarige Cuijkenaar is veroordeeld voor onder meer verkrachting en seksueel misbruik van enkele tienermeiden en ontucht (via de webcam) met bijna 300 minderjarige meisjes. Justitie had een celstraf van tien jaar geëist.

[image=120446]

De zedenzaak rond R. gaat de boeken in als de grootste groomingzaak die Nederland ooit heeft gekend. Met vrijwel al zijn slachtoffers legde hij het contact via internet. Ook liet hij zijn slachtoffers seksuele handelingen verrichten voor de webcam (grooming).

Aanklacht
R. was aangeklaagd voor verkrachting, ontucht met minderjarigen, verleiding, onttrekking aan het ouderlijk gezag, ontucht door middel van webcam, grooming en het maken en in bezit hebben van kinderpornografie.
In totaal is Frank R. veroordeeld voor twintig strafbare feiten. Voor één aanklacht werd hij vrijgesproken, omdat onduidelijk is of één van zijn slachtoffers nog minderjarig was toen het tot seks kwam. R. moet zijn slachtoffers ook een schadevergoeding van bijna 40.000 euro betalen.

Meer over de Cuijkse zedenzaak in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 8 juli.
Meer berichten