Hillenaar: 'Zedenzaak heeft enorme impact'

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK - “De vandaag naar buiten gekomen zedenzaak rond verdachte Frank R. zorgt voor veel landelijke commotie en media-aandacht. Als vader van drie kinderen, begrijp ik de zorgen en boosheid die zijn ontstaan volkomen. Ook ik ben geschokt over deze zaak die naar het nu lijkt een grote omvang en impact heeft", reageert de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar op de zaak.

[image=230433]

"Als burgemeester van de gemeente waarin de verdachte woonachtig was, hecht ik er aan te melden dat deze zaak, vanuit mijn bestuurlijke verantwoordelijkheid gezien, geen lokale aangelegenheid is. Uiteraard wist ik van de arrestatie van de verdachte en ben ik op de hoogte gehouden door de politie. Politie en het Openbaar Ministerie Noord-Nederland hebben de zaak in onderzoek."
Hij vervolgt: "Destijds, maar ook tot op heden, heb ik geen enkel signaal ontvangen – ook niet nadat eerdere nieuwsberichten over zijn arrestatie in de plaatselijke kranten zijn verschenen – dat er lokaal slachtoffers zijn. Slachtoffers zijn afkomstig uit het hele land. De verdachte, die de afgelopen dertien jaar in Cuijk woonde, heeft geen familie hier wonen en was voor zover bekend niet actief in het verenigingsleven."

'Enorm impact'
Tot slot zegt Hillenaar: "Nogmaals, het lijkt er op dat het hier gaat om een grote zedenzaak. Een afschuwelijke zaak met een enorme impact, in de eerste plaats natuurlijk voor de slachtoffers en hun directe omgeving. Ik leef mee met alle betrokkenen en ik hoop oprecht dat zij de hulp krijgen die zij nodig hebben."
Meer berichten