'Vakantie voorbij; dievengilde weer aan 't werk'

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK - Nu de avond weer eerder valt, stijgt het aantal meldingen van inbraak en insluiping. “De vakantie is voorbij, dus ook het dievengilde is weer aan het werk”, aldus de Cuijkse wijkagent Alex Gijsbers.

[image=222786]

Gijsbers houdt deze woensdag wijkspreekuur in Het Doehuis. “Mensen lopen binnen, soms om te klagen van geluidsoverlast bij de buren”, vertelt Gijsbers. “Maar soms ook met zeer bruikbare tips. Dankzij deze inloopmogelijkheid zijn er al aardig wat hennepkwekerijen opgerold.”

Insluipen
De reden voor het bezoek van onze redactie aan Het Doehuis is echter niet het wijkspreekuur, maar de recente toename van inbraken en insluipingen in de regio. “Afgelopen maandag hadden we nog een insluiper in De Valuwe”, weet Gijsbers. “Gelukkig waren we snel ter plekke en konden we, met uitzondering van een horloge, de volledige buit terugvinden. Die hadden de daders gedumpt omdat ze ons er waarschijnlijk aan zagen komen.”

‘Gezond wantrouwen’
Gijsbers doet een beroep op het gezond verstand van de mensen. “Ze verzinnen tegenwoordig van alles om bij mensen over de vloer te komen. Verkleden ze zich als iemand van de pakketdienst of de politie. En de babbeltruc, vooral bij ouderen. Afleiden bij de voordeur en via de achterdeur naar binnen. Een gezond wantrouwen voor een vreemdeling voor je deur is helemaal niet verkeerd. En als iemand geen identiteitskaart kan overleggen, doe dan niet open. Daar is niks mee”, weet Gijsbers.
Meer berichten