Sandwichborden waarschuwen tegen inbraak

  •   keer gelezen   Politie
SON EN BREUGEL – De gemeente Son en Breugel en de politie gaan in de strijd tegen woninginbrekers een nieuw middel inzetten: sandwichborden met een waarschuwing. Deze week worden de borden voor de eerste keer in gebruik genomen.

[image=251527]

De eerste borden zijn gisteren geplaatst bij de wijk ’t Zand. In de afgelopen dagen zijn in deze wijk enkele (pogingen tot) inbraken gepleegd. De borden worden tijdelijk bij de in- en uitvalswegen van een wijk of een bepaald deel van Son en Breugel geplaatst, als daar in korte tijd verschillende keren is ingebroken. Op de sandwichborden staat de tekst 'Deze wijk is populair bij inbrekers!'. Ook wordt op de borden voor meer informatie verwezen naar de website van de gemeente. Op deze site staat dan aangegeven waar de inbraken hebben plaatsvonden en wat de inwoners zelf kunnen doen om een inbraak te voorkomen. Daarnaast worden bewoners opgeroepen om verdachte situaties te melden bij politie op 0900-8844 of bij spoed 112.

Bewuster
Met de borden hopen gemeente en politie de inwoners van Son en Breugel bewuster te maken van het fenomeen 'woninginbraken'. Niet alleen achteraf, als de inbraken al zijn gepleegd, maar vooral ook preventief. “Door het nemen en naleven van vaak simpele maatregelen kunnen burgers namelijk zelf heel veel doen om een inbraak te voorkomen. En door aan de politie informatie door te geven, hoe onbeduidend die vaak ook lijkt, kunnen mogelijk verdachten worden aangehouden. Politie en gemeente kunnen het namelijk niet alleen: ze hebben de hulp van de inwoners van Son en Breugel dringend nodig!”, aldus de gemeente.
Meer berichten