Centrumverbod voor Boxmeerse jongeren

  •   keer gelezen   Politie
BOXMEER - Zeven jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar hebben van de gemeente Boxmeer een gebiedsverbod gekregen voor een groot gedeelte van het centrum. De politie team Boxmeer hield hen al enige tijd in de gaten vanwege een aantal strafbare feiten die de jongeren pleegden en overlast die zij veroorzaakten.

[image=175789]

Verschillende inwoners van Boxmeer, waaronder enkele ondernemers en ook winkelend publiek, klaagden al enige tijd over ergerlijk gedrag van de jongeren. Zij verstoorden de rust in het centrum, liepen expres tegen mensen aan en probeerden reactie uit te lokken met ongepaste opmerkingen. Ook vernielden de jongeren op zaterdag 9 april een ruit van voormalige basisschool De Morgenster. Diezelfde dag gooide een van hen, een 17-jarige man uit Boxmeer, een steen vlak langs het hoofd van een van de teamagenten die met een identiteitscontrole gemoied waren. De agenten bleven ongedeerd, maar de achterruit van de politieauto was versplinterd. Dit laatste incident was een directe aanleiding tot verdergaande politiemaatregelen.

Aanhoudingen
Een 19-jarige man uit Venray is op maandag 2 mei aangehouden in zijn woning. Twee dagen later werden een 17-jarige jongen uit Boxmeer en een 15-jarige man uit Almere aangehouden in hun woningen. In een andere woning werd nog een 16-jarige verdachte uit Boxmeer ingerekend.
Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen goederen, belediging en bedreiging. Tevens ligt er tegen de 19-jarige man uit Venray nog een verdenking van openlijke geweldpleging. De 17-jarige man uit Boxmeer heeft bekend de steen richting de agenten te hebben gegooid en een ruit van de basisschool De Morgenster te hebben vernield. Deze man is voor veertien dagen in bewaring gesteld. De andere drie verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De 16-jarige man uit Boxmeer zal ter zake vernieling en belediging vervolgd worden.

Gebiedsverboden
Vanaf heden handhaaft de politie de groep aan de hand van een speciaal bejegeningprofiel. Dit is met name gericht op het handhaven van de openbare orde, omdat deze groep die orde verstoort. De jongeren mogen zich niet begeven in een groot gedeelte van het centrum van Boxmeer. Zij mogen zich onder andere niet laten zien nabij het station, het Weijerpark en een aantal winkels en horecagelegenheden.Meer berichten